torsdag, augusti 31, 2006

Olika typer av kyssar

Det finns kyssar... och så finns det kyssar.

Det finns kyssar som är riktigt dåliga. När era läppar möts inser du genast att det här inte var en kille som det var meningen att du skulle kyssa. Ni passar helt enkelt inte ihop på det sättet. Det är som att försöka få en fyrkantig kloss att passa in i ett runt hål. Det är kyssar du varken njuter av eller vill uppleva igen.

Det finns även kyssar som är bra och mysiga på alla sätt. Läppar möter läppar, tunga möter tunga och det är mysigt för stunden, men så fort ni drar er ifrån varandra har du glömt det. Behovet av fysisk närhet har kanske tillfredställts just för stunden, men den lämnar dig ändå ganska oberörd. En mysig kyss, men inte speciellt speciell.

Sedan finns det kyssar som är riktigt jävla bra. Du kan inte få nog av att kyssa personen ifråga och tekniken är fulländad. Du har ett leende på läpparna i många timmar efteråt och världen verkar med ens lite ljusare, lite bättre och lite roligare och du känner dig lite starkare, lite vackrare och lite mer åtråvärd.

Men de kyssarna som man helst vill ha är de kyssar som når bortom det fysiska och in i själen. De kyssar som för ett ögonblick gör så att världen endast består av två människor som smälter samman till en enhet. Allt runt omkring bleknar bort och du börjar darra av alla känslor som hotar att explodera inom dig. De är sällsynta, men ack så underbara. Någon som verkligen beskriver den känslan bra är Drew Barrymore i filmen Never been kissed (se klipp nedan). Om du någon gång upplevt det här så kan du skratta dig lycklig. Jag vet att jag aldrig kommer glömma när det hände mig...


1 kommentar:

Mathilda sa...

Åh de är underbart! Man glömmer allt för en stund! :D